Uudenlainen resursointi toi tuloksia – #teamtakeover

Tytti Lönnqvist | 28.10.2016

Toriin ja viiteenkymmeneen torilaiseen on istutettu ajatus: Usko mahdottomaan! Yhteinen palo ajaa meitä tekemään asioita uudella tavalla ja kokeilemaan pelottomasti erilaisia toimintatapoja.

Tänä syksynä strategiapäivän tuloksena muutamalle torilaiselle syntyi idea, että mitä jos koko firma keskittyisi saman asian kehittämiseen kokonaiseksi viikoksi. Mitä saataisiin aikaiseksi? Voiko niin ylipäätään tehdä?

Aloitettiin suunnittelu ja muutamaa viikkoa myöhemmin pyörähti käyntiin koko Torin henkilöstön laajuinen Car Fever Takeover. Kaikki keskittyivät koko viikon selvittämään, miten Torin käytettyjen autojen kauppaa saataisiin edistettyä isosti.

Maanantaina viikon alkaessa toimisto aulaan oli ilmestynyt Pit Stop, ajohaalarit ja muutamia autorenkaita. Aamiainen syötiin yhdessä automusan soidessa taustalla.

Alkuviikko putsattiin backlogia, innovoitiin pienryhmissä ja siirryttiin vähitellen kokeilevaan vaiheeseen. Keskiviikkoon mennessä oli kontaktoitu satoja autoliikkeitä, myyty uusia palveluja, haastateltu käyttäjiä ja ennen kaikkea ajateltu ja suunniteltu isosti. Loppuviikko testattiin uusia ideoita, kokeiltiin ja koodattiin uusia toiminnallisuuksia palveluun.

Autoteollisuus on murroksessa, johon myös meidän pitää vastata. Tarvitaan jotain uutta, erilaista ja käyttäjää palvelevaa. Käyttäjät ovat aina olleet Torin keskiössä, niin nytkin. Ilman heitä, ei olisi Toria.

Mitä opimme? Kannattiko?

Koko viikko mentiin ketterästi hyvällä sykkeellä ja tehokkaasti. Hommia tehtiin One piece flow -meiningillä. Se oli paitsi virkistävää, myös tuottavaa. Moni meistä oli oman mukavuusalueen ulkokehällä. Uudet nopeat bisnescaset ja lean loop -metodi eri kokoonpanolla ei aina ole niin mutkatonta. Mutta se opetti ja kehitti. Tiivisti meidän Tori henkeä. Ollaan taas yhtä kokemusta rikkaampia. Ja kohta koko käytetyn autokaupan kirkas numero yksi.

Lopputilinpäätös kertoo eniten: päätettiin tehdä tämä uudelleen. Pian meillä on starttaamassa uusi takeover-viikko uudella kulmalla. En malta odottaa.

Lue lisää Torin yrityskulttuurista.

 

Tytti Lönnqvist

Kirjoittaja Tytti Lönnqvist

Tytti luotsaa Torin kulttuuria ja henkilöstöä. Hän on innostavan johtamisen puolestapuhuja, entinen alppihiihtäjä, joka uskoo esimerkin voimaan. Vapaa-aikana Tytti pyörittää kahden lapsen, aviomiehen ja mäyräkoiran kokoista touhukasta perhettä ja viihtyy koripallo- ja jalkapallokentän laidalla kannustusjoukoissa.