Onnistuneen rekrytoinnin resepti

Paul Arpikari | 24.11.2016

Torin tiimi on kasvanut vauhdilla viimeisten vuosien aikana. Meistä on tullut hyviä rekrytoijia ja olemme onnistuneet löytämään mahtavia persoonia joukkoomme. Rekrytointi on taas ajankohtaista, tällä kertaa myyntiin. Pohdimme porukalla reseptimme salaisuutta.

 

Ymmärrämme erilaisuutta

Uskomme, että yhdessä onnistuminen lähtee mutkattomasta yhteistyöstä. Se ei tarkoita suinkaan sitä, että kaikki olisimme samanlaisia ja samasta puusta veistettyjä. Päinvastoin, diveristeetti eli erilaisuus ja sen ymmärtäminen, on asia, jota vaalimme. On tervettä ajatella asioista eri näkökulmista.

Erilaisuus yhdistää meitä, samoin osaamisemme, kokemuksemme ja näkökulmamme. Sitä kautta olemme aidosti yhdessä enemmän. Kun elää tämän ajatuksen mukaisesti, se ei myöskään ole klisee, vaan tahtotila. Uskomme mahdottomaan – yhdessä . Ja uskallamme katsoa peiliin. Säännöllisesti.

Reitti samaan määränpäähän voi yksilötasolla vaihdella hyvinkin paljon, vaikka tavoite olisi jaettu ja yhteinen. Erilaisuuden ymmärtäminen ja hyväksyminen on sen sijaan hyvinkin oleellista, ja kun yhteisen sävel löytyy: Boom – anything is possible!

 

Avoimuus läpi rekrytointiprosessin

Kulttuuriin sopivuus lähtee siis arvomaailmasta. Siitä, miten tuleva kollega arvoista ajattelee, jakaa ja elää niitä. Haluamme olla avoimia koko rekrytointiprosessin ajan, jotta myös työtä hakeva voi varmistua valitsevansa oikeanlaisen työympäristön ja -kulttuurin.

Tulevat torilaiset tapaavat rekrytointiprosessin aikana mahdollisimman monta kollegaansa, mahdollisimman luontevissa ympäristöissä, keskustellen, avaten ajatuksia puolin ja toisin. Useiden erilaisten ja toisia täydentävien tapaamisten avulla varmistumme, että molemmin puolinen match on löytynyt.

 

Tori_Linnanmäki 2.jpg

 

Nälkä uuden oppimiseen

Torin tiimiä yhdistää halu oppia uutta. Emme hae ”täydellisiä osaajia” vaan persoonia, joilla on asennetta ja motivaatiota. Kaikkea ei tarvitse osata. Mutta jos on aito halu päästä eteenpäin, niin kaiken voi oppia. Ja kaikessa voi tulla parhaaksi.

 

Itseohjautuvuus peruskivenä

Torissa on totuttu tekemään paljon lyhyessä ajassa. Se vaatii vahvaa itsekuria ja itseohjautuvuutta. Priorisoidaan, sanotaan välillä ei ja keskitytään oleelliseen.

Työtä tehdään eri asiantuntijoista koostuvissa tiimeissä, jotka tekevät päätöksiä ja toimenpiteitä itseohjautuvasti. Tätä testaamme ja kaivamme esiin myös työnhakijoista. Itseohjautuvuus tuo mukanaan myös merkittävän vastuun. Vastuu tuo motivaatiota ja liekittää yhä parempiin suorituksiin.  

 

Se, että tavoitteet on kovat ja motivaatio on korkealla, ei tarkoita, etteikö töissä olisi kivaa. Meillä todellakin on kivaa ja avaamme joka maanantai Keskuskadun toimiston oven hymyssä suin. Se tunnelma on meidän sydämen syke.

Jos jaat sen sykkeen, welcome onboard!
Haemme tällä hetkellä Key Account Managereita myyntitiimiimme.

 

Paul Arpikari

Kirjoittaja Paul Arpikari

Paul on media-alan moniosaaja, Torin suoramyynnin vetäjä sekä hyvän digimainonnan sanansaattaja. Vapaa-aika kuluu perheen, jalkapallon ja Suomen parhaiden ribsien valmistuksen parissa.