Kuka luo yrityskulttuurin?

Tytti Lönnqvist | 21.10.2016

En tiedä kumpi tapahtui ensin. Ihastuinko Toriin vai Toriin. Palveluun vai yritykseen. Joka tapauksessa tässä on suuren rakkaustarinan alku.

Näin kirjoitin elokuussa. Nyt jo voin sanoa, että ihastus on syventynyt rakkaudeksi. Se perustuu luottamukseen, haluun tehdä ja rakentaa Suomen johtavaa markkinapaikkaa porukalla, ratkoa päivän polttavat kysymykset kokeilemalla ja uskomalla. Ihmiset ympärillä kohdataan kysymällä "Mitä kuuluu?" ja "Miten voin auttaa?". Jokainen kantaa korren yhteiseen kekoon.

Yrityskulttuuri on aiheena tosi kuuma. The teema, jota myös esimerkiksi vuoden 2016 NBF:ssä käsiteltiin laajasti. Yrityskulttuurista usein ajatellaan, että se on oivallettava ensin, jotta siitä voi tehdä parempaa. Itse ajattelen, että yrityskulttuuri on me, tässä ja nyt. Se on toisten huomioimista, pysähtymistä, kuuntelemista, kohtaamista ja ideoista totta tekemistä. Niistä mahdottomistakin. Se on etenkin asetettujen tavoitteiden saavuttamista ja ylittämistä yhdessä.

Hyvän ja vastavuoroisen yrityskulttuurin siemen piilee johtamisessa. Hyvä johtaminen edustaa esimerkillisyyttä, kannustamista ja luottamista. Aikanaan, kun mutkamäessä kiersin keppiä, muistan elävästi ne hetket, jolloin pärjäsin. Silloin, kun valmentaja uskoi minuun.

Noina hetkinä sain itsenikin uskomaan. Narvikin huipulla, kun takana oli kuusi polvileikkausta ja tuijotin edessä näkyvää merta, heikompaa olisi voinut hirvittää. Silloin valmentaja kuiskasi korvaani: "Katso, kun aurinko näyttää jään parhaan puolen, tuntuu, että kaikki on mahdollista." Niin se oli ja on. Aina voit voittaa itsesi ja pelkosi, jos et muuta. 

Moderni johtaminen on esteiden poistamista ja uskon luomista. You can do it, you are amazing!

Tuota olotilaa kuvataan usein kysymällä "tiedätkö sen tunteen?". Minä tiedän. Joka ikinen aamu olen onnellinen avatessani työpaikan oven. Vastassani on Torin tiimi, johon kuulun, juuri sellaisena kuin olen. Se tunne saa minut paiskimaan töitä yhteisten tavoitteiden eteen palolla.

Tiimimme jakaa kokemuksen, aidon sellaisen. Välitämme, innostumme, kokeilemme ja uskomme mahdottomiin. Ja teemme sen yhdessä.

Yksi tapa todentaa työpaikan hyvää meininkiä on NPS (Net Promoter Score). Meillä se on muuten on +60.

Tervetuloa meille töihin. Me rekrytoimme.

 

Tytti Lönnqvist

Kirjoittaja Tytti Lönnqvist

Tytti luotsaa Torin kulttuuria ja henkilöstöä. Hän on innostavan johtamisen puolestapuhuja, entinen alppihiihtäjä, joka uskoo esimerkin voimaan. Vapaa-aikana Tytti pyörittää kahden lapsen, aviomiehen ja mäyräkoiran kokoista touhukasta perhettä ja viihtyy koripallo- ja jalkapallokentän laidalla kannustusjoukoissa.