Hakukoneoptimointi kuntoon ja hyöty irti verkosta - uusi SEO-opas tarjoaa perusvinkit

Jenni Tuomisto | 15.05.2017

Tiedätkö, miten saat nostettua verkkosivustosi hakutulosten kärkeen? Ja miksi pitäisi? Jos yrityksesi ei löydy Googlesta, sitä ei ole olemassa, sillä suurin osa ostajista aloittaa tuotteen tai palvelun etsimisen hakukoneista.

Toisaalta löytyminen hakutulosten viidenneltä sivulta ei riitä, sillä valtaosa internetin käyttäjistä katsoo vain Googlen hakutulosten ensimmäisen sivun ja kolme ensimmäistä hakutulosta keräävät eniten klikkauksia.

Helppoa ja nopeaa taikatemppua hakukonenäkyvyyden parantamiseen ei ole, sillä Google tunnistaa huijausyritykset ja vippaskonstit. Hakukoneoptimointi eli SEO (search engine optimization) on kestävyyslaji, jossa pikavoittojen tavoittelijat ja oikotien etsijät palaavat tyhjin käsin lähtöruutuun.

Hakukoneoptimoinnissa kärsivällisyys on valttia

Hakukoneoptimointi tuottaa tuloksia, kunhan tekeminen on pitkäjänteistä ja keskittyy oikeisiin asioihin. Vaikeinta on ehkä valita ja päättää, mihin keskittyä.

Helpottaaksemme yhteistyökumppaneidemme arkea ja valinnan vaikeutta kokosimme yksiin kansiin hakukoneoptimoinnin perusvinkit, joilla saat lisättyä verkkosivustosi hakukonenäkyvyyttä ja ohjattua ostavia asiakkaita sivustollesi.

Opas kertoo askel askeleelta, mitkä seo-elementit kannattaa aina optimoida ja miten se tehdään:

  •       Title
  •       Pääotsikko (h1)
  •       Leipäteksti
  •       Url ja meta-kuvaus
  •       Kuvat
  •       Linkit

Asiantuntijanäkemystään oppaaseen antoi hakukoneoptimoinnin asiantuntija Simo Orpana (SEO Team Leader, Tulos Helsinki).

Lataa tästä kuvakkeesta mobiilioptimoitu opas ja ota kaikki hyöty irti verkosta!

Lataa trendikatsaus

 

Jenni Tuomisto

Kirjoittaja Jenni Tuomisto

Jennillä on yli 15 vuoden kokemus digitaalisten palvelujen rakentamisesta media-, telecom- ja ohjelmistoasiakkaille. Vapaa-ajallaan Jenni keskittyy talvisin liikkumaan alaspäin ja kesällä ylöspäin; harrastuksina lumilautailu ja kiipeily vievät häntä eksoottisiin kohteisiin ympäri maailman.